Waarom Caesarstone?

Waarom Caesarstone?

Caesarstone Ltd. vervaardigt premium oppervlakken van kwarts die in zowel woon- als commerciële projecten gebruikt worden als keukenwerkbladen, badmeubels, wandbekleding, vloeren en andere interieurtoepassingen.

Caesarstone combineert schoonheid met uitmuntende prestaties en stelt u in staat uw ontwerp en verbeelding tot leven te brengen.

Waarom kwarts?

Kwarts is niet alleen mooi. Het is ook een van de hardste natuurlijke mineralen.
Tot ~90% natuurlijke kwarts bevattend, combineren Caesarstone oppervlakken functionaliteit met een adembenemend ontwerp.

 • Duurzaam

  Duurzaam

  Kwarts is een van de sterkste mineralen in de natuur dus duurzamer dan marmer en de meeste granieten. Caesarstone kwartscomposiet is quasi ongevoelig voor vlekken, krassen en scheuren en tot op hoge mate hitte- en koudebestendig.

 • Kras- en vlekbestendig

  Kras- en vlekbestendig

  Onze kwartsoppervlakken zijn uitzonderlijk slijtvast en kunnen bijna alle uitdagingen van het dagelijkse leven weerstaan.

 • Eenvoudig te onderhouden en te reinigen

  Eenvoudig te onderhouden en te reinigen

  Caesarstone oppervlakken van kwarts zijn uiterst aanpasbaar en kunnen zo gesneden worden dat ze in bijna elke ruimte passen. Vraag uw plaatselijke Caesarstone fabrikant voor het beste installatieadvies.

 • Eenvoudig te installeren

  Eenvoudig te installeren

  Caesarstone oppervlakken van kwarts zijn uiterst aanpasbaar en kunnen zo gesneden worden dat ze in bijna elke ruimte passen. Vraag uw plaatselijke Caesarstone fabrikant voor het beste installatieadvies.

 • Flexibiliteit in ontwerp

  Flexibiliteit in ontwerp

  Wegens de uitmuntende, zichtbare en voelbare kwaliteiten van Caesarstone kan een breed scala aan ontwerpen gecreëerd worden - rond, gevormd en nog veel meer. Caesarstone bevrijdt uw verbeelding.

Productieproces

Caesarstone oppervlakken voldoen aan de strengste kwaliteitscriteria beginnend bij de inkoop van grondstoffen tot aan de uiteindelijke kwaliteitscontrole. Uiterst vakkundig en geschoold personeel waarborgt de kwaliteit van een product dat ongeëvenaard is in de industrie van vandaag. Het productieproces begint met een uiterst Kritische  inspectie van alle binnenkomende grondstoffen. Deze worden gemengd volgens een verhouding van Tot ~90% natuurlijke kwartsgranulaten met kleurpigmenten en polymeerhars. Caesarstone kwartsoppervlakken worden geproduceerd via een uiterst geautomatiseerd, strikt gecontroleerd proces dat de volgende stappen bevat:

 1. Invoeren en mengen

  De grondstoffen (kwarts, pigmenten en polymeren) worden zorgvuldig geselecteerd, getest en daarna gemengd.

 2. Invormen en persen

  Het mengsel wordt dan in een mal gegoten en tot platen gevormd van 305 x 144 cm .Het geheel wordt onder zeer hoge druk (bijna 100 ton psi) samengeperst, getrild en vacuüm getrokken. Dit proces verwijdert alle lucht en creëert een samengeperst oppervlak.

 3. Uitharden

  De platen worden dan in de oven geplaatst en gedurende 45 minuten tot 90°C verhit, hetgeen de uiteindelijke sterkte en dichtheid bepaalt.

 4. Polijsten

  De platen worden afgemeten, gekalibreerd en vervolgens tot een perfecte afwerking gepolijst in een breed scala aan kleuren en ontwerpen.

 5. Kwaliteitscontrole

  Elke plaat wordt vervolgens vakkundig getest op kwaliteit om er zeker van te zijn dat kleur, tint en consistentie aan onze extreem hoge normen voldoet.

 6. Markering

  De platen worden vervolgens van een label voorzien, en komen gesorteerd en gemarkeerd ons distributiesysteem binnen teneinde onze klanten in perfecte staat te bereiken.